Tako izgleda večerja v restavraciji z dvema Michellinovima zvezdicama. In cena?

Tik pred novim letom smo se odpravili na kratek oddih v Francijo, natančneje na Azurno obalo. Prekrasna blaga klima, prijetnih 20 stopinj čez dan, ogromno prestiža, vrhunske kulinarike in hedonizma. Vse to so besede, s katerimi bi se dalo na kratko opisati prekrasno francosko riviero, ki se razteza vzdolž Angelskega zaliva. 

Prvi večer smo si vzeli predvsem za oddih in si ogledali večerno dogajanje po Azurni obali. Nica je mesto, kjer se zvečer čas ustavi. Ležerno življenje premožnih, ki bi se ga človek lahko brez težav navadil.

Dan pred silvestrovanjem smo se odpravili na večerjo v najboljšo restavracijo v Nici –  Le Chantecler. Najboljša restavracija v Nici.  Šef kuhinje Jean-Denis Rieubland, ima dve zvezdici v Michelinovem vodiču, svojo kuhinjo in njegov slog pa opredeljuje kot “navdahnjen s Provanso, s spoštovanjem svojih lokalnih sestavin in tradicijo”. Jean-Denis daje na krožnike, kot sam pravi “okus resnice”, ki nudi mojstrovit jedilnik velike tradicije francoske gastronomije. Restavracija Le Chantecler je tudi znana po kleti, ki vsebuje 15 000 steklenic in lesena dela iz leta 1751.

Jedilnik: fotografija pove več kot tisoč besed 10/10

Ambient: 10/10

Osebje: 10/10

Okus: 10/10

Cena: 400 € za 2 osebi (VREDNO TEGA DENARJA)