GLASBA: Novi album legendarnih Scorpions tik pred izidom!

SCORPIONS so tik pred izidom albuma, na katerem so zbrali najlepše balade, ki so jih ustvarili v svoji bogati karieri. Brezčasne skladbe, ki že desetletja odzvanjajo v ušesih njihovih oboževalcev, so nadgradili s tremi novimi baladnimi komadi, album pa poimenovali Born To Touch Your Feelings, kar ni samo naslov njihove uspešnice iz daljnega leta 1977, ampak tudi poslanstvo, kimu še danes sledijo člani bedna Klaus Meine, Rudolf Schenker, Matthias Jabs, Pawel Maciwoda in Mikkey Dee. O aktualnosti svojega ustvarjanja so pred izidom novega albuma povedali: “Balade imajo vedno globji pomen. Nič nas ne preseneča, da so ljudje še vedno navdušeni nad skladbo, kot je Wind of Change. Ne povezujejo je več s padcem Berlinskega zidu in železno zaveso, ampak s trenutno situacijo, ki vlada v svetu. Vsi si želimo sprememb in vsi upamo, da bo na svetu nekoč vladal mir.”

Na albumu, ki na prodajne police prihaja 24. NOVEMBRA, je sedemnajst balad, ki so kot nalašč za ogrevanje pred ljubljanskim koncertom, ki bo 5. DECEMBRA v dvorani Stožice.

Novi album Born To Touch Your Feelings – Best Of Rock Ballads bo na glasbenih spletnih platformah, na CD-ju in v omejeni LP izdaji na voljo od 24. NOVEMBRA.

Za več informacij obiščite http://www.the-scorpions.com/.

Vstopnice za koncert v Ljubljani so na voljo TUKAJ.

O SKUPINI SCORPIONS:
Skupino je leta 1965 v Hannovru ustanovil njen kitarist Rudolf Schenkerja, vendar je v zatišju ostala skoraj štiri leta, vse dokler k sodelovanju ni povabil svojega mlajšega brata Michaela in pevca Klausa Meina, ki skupaj z ustanoviteljem še danes tvori najtrdoživejši del zasedbe. Zadnjo rošado so Scorpions doživeli prav pred kratkim, ko se je bendu pridružil nekdanji bobnar skupine Motorhead Mikkey Dee.

Prvo ploščo Lonesome Crow so Scorpions izdali daljnega leta 1972, veliki komercialni uspeh pa doživeli v začetku osemdesetih let, ko je izšla plošča Love at First Sting (1984) z uspešnicama Rocking like a Hurricane in Still Loving You.

Vendar so se v kolektivno zavest in v glasbeno zgodovino vpisali leta 1991 z albumom Crazy World in balado Wind of change, svojevrstno himno takratnih političnih sprememb v Evropi, ki pri fenih še vedno sproža nostalgijo in navdušenje. Od takrat so izdali še sedem studijskih plošč (skupno osemnajst) in uspeli ohraniti trdno skupnost oboževalcev. Na svoji dolgoletni glasbeni poti so prodali več kot 100 milijonov plošč in pred polnimi koncertnimi dvoranami nastopali na vseh kontinentih sveta.

O TURNEJI:
Scorpions v Slovenijo prihajajo v okviru svetovne turneje, ki so jo poimenovali po svojem najbolj uspešnem albumu Crazy World. Front man skupine Klaus Main je o turneji, ki se je oktobra začela čez lužo, povedal: >>Ko smo ob koncu hladne vojne leta 1991 izdali album Crazy World, je bilo kljub napeti situaciji v zraku čutiti upanje in vero v mirnejšo prihodnost. Šestindvajset let pozneje se razmere še vedno zaostrujejo, svet je vsak dan bolj nor, zato je Crazy World primeren moto za našo turnejo. Zelo se veselimo, da bomo spet z vami.