S čim nas bo Apple presenetil 12. septembra?

Apple je nedavno napovedal, da bo imel 12. septembra ob 19.00 po našem času v svoji novi dvorani Steve Jobs Theater predstavitveni dogodek. Kaj točno nam bo na tem dogodku predstavil, niso sporočili, je pa kot na dlani, da bodo to novi mobiteli iPhone.

Že kar nekaj časa se omenja, da pripravlja Apple kar tri nove mobitele iPhone (imenovali naj bi se iPhone 8, iPhone 7s in iPhone 7s Plus) in po vsej verjetnosti nam bo vse tri predstavil na napovedanem predstavitvenem dogodku.

O vseh treh prihajajočih iPhonih se že kar nekaj časa piše in špekulira. Poglejmo si najprej, kakšen naj bi bil najzmogljivejši mobitel izmed trojice – iPhone 8. Sodeč po informacijah, ki jih je pridobila spletna stran Bloomberg, bo iPhone 8 morda nudil posebno 3D-skeniranje obraza, ki bo služilo odklepanju naprave in še čemu. iPhone 8 bo morda poseben tudi v tem, da bo imel senzor prstnih odtisov, ki bo vgrajen pod zaslon. Kot je izvedel zaupanja vredni tviteraš Geskin, so imeli vsi trije oziroma vsaj eden izmed prihajajočih iPhonov (iPhone 8) v testni proizvodnji senzor prstnih odtisov pod zaslonom. Morda to pomeni, da bo imel iPhone 8 senzor prstnih odtisov pod zaslonom tudi v serijski prozivodnji. Bomo videli. Vgradnja senzorja prstnih odtisov pod zaslon je vsekakor izjemno dobra rešitev, a po drugi strani precej zahtevna za izvedbo.

iPhone 8 naj bi bil vizualno izredno atraktiven. Tvitterjev uporabnik @_inside je pred nekaj tedni objavil sliko, ki razkriva sprednjo stran enega od prihajajočih iPhonov, verjetno gre za iPhona 8. Ta slika razkriva, da bo imel prihajajoči iPhone izredno majhne robove okrog zaslona. Zaslon pri mobitelu naj bi tako zavzemal še večji del površine, kot jo zavzemata zaslona pri novih Galaxyjih S8. Omenjena slika tudi razkriva, da prihajajoči mobitel iPhone na sprednji strani ne bo imel fizičnega gumba Domov z bralnikom prstnih odtisov. Fotografija Twitterjevega uporabnika @_inside pa sicer ni edina slika, na kateri naj bi bil iPhone 8. Tovrstnih slik je bilo v zadnjih tednih objavljenih sicer še kar nekaj. Večino jih je v svojem obsežnem članku objavila spletna stran MacRumors (klik).

Analitik Ming-Chi Kuo iz podjetja KGI Securities verjame, da bo imel iPhone 8 5,8-palčni OLED-zaslon. Applov novi paradni mobitel naj bi tako imel kot prvi iPhone OLED-zaslon. iPhone 8 naj bi bil odporen na vodo in prahodporen na vodo in prah (certifikat IP68), kar je še en plus pri mobitelu. Novinec naj bi podpiral tudi brezžično polnjenje, ki pride še kako prav. iPhone 8 naj bi imel tudi 3 GB RAM pomnilnika in 64/256 GB internega spomina, dve vertikalno postavljeni kameri zadaj, na voljo pa naj bi bil v treh barvah (zlati, črni in srebrni).

Mobitela iPhone 7s in iPhone 7s Plus bosta slabša. Po nekaterih napovedih naj bi bila ta dva iPhona vizualno zelo podobna iPhonu 7 in iPhonu 7 Plus. Novinca naj bi imela sicer vgrajen novi čip A11, 4,7- oziroma 5,5-palčni LCD-zaslon, 2 oziroma 3 GB RAM pomnilnika in 256 GB internega spomina. Četudi bosta iPhone 7s in iPhone 7s Plus slabša od iPhona 8, bosta še vedno zelo kakovostna mobitela.

Kateri izmed prihajajočih treh iPhonov bo na voljo pri nas, bo znano enkrat po 12. septembru. Seveda upamo, da bodo na voljo kar vsi trije. Se jih že veselite?

 

Vir: Telekom Slovenije